Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ενίσχυση της Α.Δ Κυκλάδων με Αστυνομικό Προσωπικό κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2014



                                                                                     
ΠΡΟΣ :
1. Δήμαρχο Άνδρου κ. Γλυνό Ιωάννη

2. Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο Αναστάσιο-Νικόλαο

3. Δήμαρχο Ιητών κ. Πετρόπουλο Μιχαήλ

4. Δήμαρχο Κέας  κ. Δεμέναγα Αντώνιο

5. Δήμαρχο Μήλου κ. Δαμουλάκη Γεράσιμο

6. Δήμαρχο Μυκόνου κα. Γρυπάρη Ειρήνη

7. Δήμαρχο Πάρου κ. Βλαχογιάννη Χρήστο

8. Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης  κ. Δεκαβάλλα Ιωάννη

9. Δήμαρχο Τήνου κ. Κροντηρά Παναγιώτη


ΚΟΙΝ. :
1. Π.Ο.ΑΣ.Υ

2. Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων

3.Μελη Ε.Α.Υ .Κυκλάδων


Αξιότιμε Κυρία -ε Δήμαρχε,
Η Ε.Α.Υ. Κυκλάδων παίρνει την πρωτοβουλία να σας ενημερώσει, για το ποσοστό έλλειψης της αστυνομικής δύναμης στη νήσο σας, εν αναμονή της ανακοίνωσης των θέσεων, που θα καλυφθούν ανά Αστυνομική Διεύθυνση, με τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2014, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέχρι την 31-01- 2014 από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας,  όπως προβλέπεται από το Π.Δ.  100/2003.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, έχει έλλειψη αστυνομικού προσωπικού της τάξεως του 41%. Ποσοστό που, χρόνο με το χρόνο, δυστυχώς αυξάνεται, εξαιτίας της δημοσιονομικής πολιτικής που επέβαλε η Τρόικα (πάγωμα προσλήψεων), της αθρόας συνταξιοδότησης των συναδέρφων μας αλλά και της μη αναπλήρωσης όσων μετατίθενται από τις Κυκλάδες σε άλλη περιοχή επιλογής τους εκτός του Νομού.
Η οργανική δύναμη των Υπηρεσιών υπολογίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες, με βάση κυρίως τον πληθυσμό και τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας, ανά περιοχή, παρελθόντων ετών, κριτήρια που δεν αντιπροσωπεύουν την σημερινή πραγματικότητα και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας (αύξηση μόνιμων κατοίκων – τουρισμός κλπ..).
Ενδεικτικά, ο παρακάτω πίνακας, απεικονίζει τα ποσοστά, επί τοις εκατό, της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού :  


1) Α.Τ ΜΥΚΟΝΟΥ
32%
6) Α.Τ ΤΗΝΟΥ
41%
) ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
75%
7) Α.Τ ΠΑΡΟΥ
33%
2) Α.Τ ΘΗΡΑΣ
35%
) Α.Σ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ
17%
3) Α.Τ ΚΕΑΣ
50%
8) Α.Τ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
60%
4) Α.Τ ΙΗΤΩΝ
53%
9) Α.Τ ΑΝΔΡΟΥ
42%
5) Α.Τ ΜΗΛΟΥ
53%
) Α.Σ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΑΝΔΡΟΥ
50%
        

Αξίζει να υπογραμμισθεί, ότι το Π.Δ. 116/2007, που αφορά στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Π. Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο  προβλέπεται η ίδρυση Τμημάτων Ασφαλείας στις νήσους Θήρας και Μυκόνου, μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί. Η  οργανική δύναμη των Τμημάτων Ασφαλείας αγγίζει τους  δεκαπέντε {15} περίπου αστυνομικούς, αντίστοιχα, οι οποίες όμως δεν πληρώνονται, λόγω μη έναρξης λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών. Επομένως, η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στα νησιά αυτά, αυτομάτως φθάνει το ποσοστό 54% για την Θήρα και 49% για την  Μύκονο,  αφού η δύναμη που προβλέπεται για τα Τμήματα Ασφαλείας, δεν υπολογίζεται επιπλέον στις οργανικές θέσεις των Αστυνομικών Τμημάτων, που έχουν και τις αρμοδιότητες ασφαλείας.
Εξ αφορμής των ανωτέρω ποσοστών και ένεκα της επικείμενης ανακοίνωσης των, προς πλήρωση, θέσεων στην περιοχή μας, κρίνουμε σκόπιμο,  να σας ενημερώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση και εφόσον κρίνετε αναγκαίο, να ενημερώσετε, στο μέτρο που είναι εφικτό, τόσο τους αξιοσέβαστους και φιλήσυχους πολίτες του νησιού, που σας εκτίμησαν και σας εξέλεξαν, για την κατάσταση που επικρατεί, όσο και να αναδείξετε το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε, με όποιο τρόπο κρίνετε, τόσο σε επαφές σας με τους παράγοντες  των Υπουργείων, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού, όσο και από κοινού με άλλους φορείς, φρονώντας ότι μπορεί να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, στις θέσεις που θα καταρτισθούν, για τις μεταθέσεις του 2014, για την  περιοχή των Κυκλάδων.
            Τα τελευταία δύο χρόνια, κατ’ επανάληψη, έχουμε ενημερώσει, με έγγραφά μας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για την έλλειψη δυνάμεων που υπάρχει στις Κυκλάδες,  όμως κάθε χρόνο παραμένουμε, στο ίδιο έργο, θεατές.
Κυρία -ε Δήμαρχε, είναι ευρέως αναγνωρισμένο, ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και η μεγαλύτερη ελπίδα όλων, για την βελτίωση των οικονομικών της χώρας, ειδικότερα την περίοδο της κρίσης και του μνημονίου. Με βάσει τα τρέχοντα ποσοστά, για την θερινή περίοδο του 2014, αναμένεται αύξηση, συγκριτικά με παλιότερα έτη.
            Όπως γνωρίζεται καλύτερα από όλους, τα νησιά των Κυκλάδων αποτελούν την βιτρίνα της χώρας μας για τον τουρισμό, και κατά συνέπεια, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών πρέπει να παραμείνει υψηλό, πράγμα που επιτυγχάνεται, κυρίως με την πρόληψη του εγκλήματος, μέσω της εμφανούς αστυνόμευσης και των περιπολιών, με την βασική προϋπόθεση όμως την ύπαρξη αστυνομικής δύναμης.
Στηρίξτε την προσπάθειά μας αυτή για το καλό όλων μας.


ΓΙΑ   ΤΟ   Δ.Σ.
Ο

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


  ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΦΩΤΙΟΣ