Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ π.ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Α.Υ.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΕΦΑΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ


Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

          Εν όψει,  της  επικείμενης μετάθεσής μου,  από την Δ.Α. Κυκλάδων, προς τον τόπο συμφερόντων μου (μετά από 19 χρόνια), θα ήθελα  να κάνω ένα σύντομο απολογισμό της δράσεως της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων, από τον Ιούλιο του 2012, που είχα την τιμή και την ευθύνη να διατελέσω Πρόεδρος αυτής.

  Επιγραμματικά αναφέρω ορισμένες από τις δράσεις της Ένωσης κατά το χρονικό αυτό διάστημα:

 √ Καταγγείλαμε και αποτρέψαμε την απόσπαση και τη μετάθεση συναδέλφων μας που έκαναν το καθήκον τους, ενάντια στις βουλές της διοίκησης.

√ Ενισχύσαμε οικονομικά 51 νέους γονείς, μέλη της Ένωσης, με το συμβολικό ποσό των 100€ για την απόκτηση κάθε τέκνου.

√ Ενισχύσαμε οικονομικά 28 τέκνα μελών της Ένωσης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το συμβολικό ποσό των 150 € (έκαστο τέκνο).

  Ενισχύσαμε οικονομικά 5 μέλη της Ένωσης για σοβαρά θέματα υγείας.

√ Ενισχύσαμε οικονομικά  55  συναδέλφους ανά την επικράτεια  για σοβαρά θέματα υγείας με το ποσό των 100€ (έκαστος).

√ Ενισχύσαμε οικονομικά 9 μέλη της Ένωσης για νομική προστασία.


√ Προμηθευτήκαμε και διαθέσαμε φορητές  τηλεφωνικές συσκευές για τα Γραφεία των Αξιωματικών Υπηρεσίας σε όλα τα αστυνομικά τμήματα.

  Προμηθευτήκαμε και διαθέσαμε, δωροεπιταγές  αξίας 15€ για κάθε παιδί των μελών της Ένωσης.

  Προμηθευτήκαμε και διαθέσαμε αναμνηστικά μπρελόκ  και επιτραπέζια ημερολόγια στα μέλη της ΕΑΥΚ καθώς και ρολόγια τοίχου για τα Γραφεία των Αξιωματικών Υπηρεσίας.

 Επισκεφτήκαμε τους απεργούς του ναυπηγείου Νεωρίου και προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης.

√ Επισκεφτήκαμε κοινωνικούς συλλόγους (ΑμεΑκτλ) και κάναμε δωρεές για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου των αστυνομικών των Κυκλάδων.

  Δεν απουσιάσαμε από καμία πορεία/διαμαρτυρία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

  Δεν απουσιάσαμε από κανένα Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μεταφέροντας τα προβλήματα των Κυκλάδων.

  Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με υπηρεσιακούς (Διευθυντή, Γενικό, Επιτελάρχη, Επιθεωρητή Ν.Ε., Αρχηγό) και πολιτειακούς παράγοντες (Γεν Γραμματέα Υ.Δ.Τ. , Βουλευτές, Πολιτικά Κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση).

√ Δώσαμε δημοσιότητα στα προβλήματά μας σε Μ.Μ.Ε, τοπικής και πανελλαδικής εμβελείας, ασκώντας πίεση στους υπευθύνους για την επίλυσή τους.

  Αποστείλαμε έγγραφα με προτάσεις για τις Μεταγωγές, τον Κώδικα Μεταθέσεων, την εκτέλεση εποχούμενης περιπολίας με ένα άτομο στο περιπολικό, τη βαθμολογική εξέλιξη των πτυχιούχων Αρχιφυλάκων, τη διαγραφή μας από το ΤΠΔΥ κ.ά.

  Αποστείλαμε έγγραφα για την εξασφάλιση έκπτωσης σχετικά με τις μετακινήσεις μας με τα πλοία και είχαμε συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και τον Γεν. Γραμματέα Υ.Δ.Τ.

√ Αποστείλαμε έγγραφα για την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών των νησιών μας.

  Θίξαμε το ζήτημα της πενιχρής αποζημίωσης και της μη εργασίας των Δοκίμων Αστυφυλάκων κατά τις νυχτερινές ώρες και το Σ/Κ.

√ Αναδείξαμε το ζήτημα της εντοπιότητας όταν άλλοι το είχαν τόσα χρόνια ξεχάσει.

          Η συνδικαλιστική δράση, εκ μέρους μου, βασίστηκε  σε ανιδιοτελείς σκοπούς και είχε πάντα ως γνώμονα και μοναδικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων, τόσο των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους, αλλά και την διασφάλιση του κύρους του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

          Η αναγνωρισμένη, από όλους,  αποτελεσματική αυτή  διαδρομή της Ε.Α.Υ.Κ., στηρίχθηκε στην αρχή  της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης  και της αλληλεγγύης, παραμερίζοντας τις όποιες αντιξοότητες και εμπόδια που ασφαλώς συνάντησε, ειδικά σε μια νησιωτική περιοχή όπως η δίκια μας.

          Η επιτυχής, εν συνόλω,  δράση ήταν αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τόσο των μελών και των τριών Διοικητικών Συμβουλίων, όπου και διετέλεσα Πρόεδρος, όσο και των μελών της Ενώσεως, που σε καθημερινή βάση έδειχναν την έμπρακτη στήριξή τους  και μας ενδυνάμωναν ηθικά για την περαιτέρω συνέχιση του  Αγώνα που αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας.

          Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω σε όλα τα μέλη των Δ.Σ., για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη οποτεδήποτε χρειάστηκε, τους: κ. ΠΟΥΛΙΟ Δημήτριο, κ. ΚΑΡΑΜΠΑ Φώτιο, κ. ΖΑΦΕΙΡΗ Ανδρέα, κ. ΛΑΔΙΑ Νικόλαο, κ. ΑΣΗΜΑΚΗ Μιχαήλ, κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ιωάννη ,κ. ΣΟΥΛΙΩΤΗ Στυλιανό, κ. ΚΑΣΙΟΥΜΗ Γεώργιο, κ. ΠΑΣΧΟ Χριστόφορο, κ. ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο, κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Απόστολο, κ. ΞΕΝΕΛΛΗ Μιχαήλ, κ. ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ Γρηγόριο, κ. ΔΑΜΙΑΝΟ Ιωάννη.

          Αποχωρώντας, έχω την βεβαιότητα, ότι παραδίδω την σκυτάλη σε πολύ ικανούς συναδέλφους που θα συμβάλλουν, με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο,  στην εξασφάλιση και στην εγγύηση της αποτελεσματικής πορείας της Ε.Α.Υ. Κυκλάδων, καθώς και στην περαιτέρω ανάδειξη και αντιμετώπιση όλων των  σημαντικών ζητημάτων που υφίστανται ή μπορεί να προκύψουν.

          Θα ήθελα, εν κατακλείδι, να μοιραστώ, με όλους σας,  τη βαθύτατη συγκίνηση και τιμή, που νιώθω, αποχωρώντας από μία Ένωση, τα μέλη της οποίας, έχουν ως βασικό σκοπό την προάσπιση της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών, με δυσανάλογα υψηλό τίμημα, που φθάνει και ξεπερνά πολλές φορές τα όρια της αυτοθυσίας.

Τέτοιων άξιων συναδέλφων είχα την τιμή να είμαι Εκπρόσωπος!!!

          Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και σας διαβεβαιώνω πως κάθε στιγμή αυτής της δύσκολης πορείας  θα  μείνει χαραγμένη βαθιά μέσα στη μνήμη και στην καρδιά μου.

          Κλείνοντας, σας καλώ, να προσφέρετε άπαντες και στο μέλλον, την ίδια έμπρακτη συμπαράσταση προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Κ. και να τα περιβάλλετε με εμπιστοσύνη και σεβασμό  αναφορικά με το δύσκολο έργο που έχουν να αντιμετωπίσουν!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.
ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΑΝ.
 ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.


Ερμούπολη, 21-10-2019
Με τιμή,
Κεφάλας Ευάγγελος
π. Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Κυκλάδων