Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Ε.Α.Υ.Κ με τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ Νεκτάριο



O Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων κ.ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Στυλιανός, συνοδεία μελών μας, συναντήθηκε σήμερα 25 Μαΐου 2017 στη Νάξο με τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ Νεκτάριο.
 Κατά την συνάντηση τέθηκαν από την Ε.Α.Υ.Κ στον κ. Υφυπουργό  τα εξής ζητήματα:
α) Το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών των νησιών μας και ιδιαίτερα της άμεσης ανάγκης ενίσχυσης αυτών κατά την θερινή περίοδο.
Στον κ. Υφυπουργό εστάλη, μετά την συνάντηση, λίστα με συναδέλφους που επιθυμούν να αποσπασθούν σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων αδαπάνως  για το Ελληνικό Δημόσιο.
β) Το ζήτημα του νέου μισθολογίου που ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σ.Α. και το οποίο διαμορφώθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Σ.τ.Ε.
 γ) Τέλος ζητήσαμε από τον κ. Υφυπουργό να εξεταστεί το ενδεχόμενο ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα να έχουν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η οποία με την υπ’ αριθμ. 3324.1/01/13 από 15/07/2013 Απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου είχε καταργηθεί, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του προσφερόμενου έργου τους (προσφυγικό, τουρισμός κ.ά.)  σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.