Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ Μετρούν τη δύναμή μας, θα λάβουν την απάντηση!

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,
  Την προσεχή Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:00, ο αγωνιστικός παλμός του ενωμένου μετώπου των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Πυροσβεστών, αυτού που τρόμαξε τους κυβερνώντες πριν ένα χρόνο με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στην Αθήνα, θα ακουστεί και πάλι, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

  Η υπομονή που μας ζητήθηκε να επιδείξουμε έχει εξανεμισθεί υπό το βάρος της υπηρεσιακής και προσωπικής ανασφάλειας, της ανέχειας, της κατάρρευσης του συστήματος υγείας και περίθαλψης, των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών διώξεων, των καθημερινών υπηρεσιακών προβλημάτων και των ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων της Υπηρεσίας.
  Αντιμετωπίζοντάς μας ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους με υποχρεώσεις και δικαιώματα, πετσόκοψαν τους μισθούς μας σχεδόν στο μισό, ρήμαξαν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, έβαλαν χέρι στον ερανικό λογαριασμό για τους αναξιοπαθούντες συναδέλφους και τις οικογένειες των θυμάτων εν ώρα καθήκοντος, ενώ έχουν απαίτηση να λειτουργήσουμε τις Υπηρεσίες ακόμα και με δικά μας έξοδα!
  Με τους σθεναρούς αγώνες μας, μέχρι στιγμής, γνωρίζετε ότι δεν έχουν ισχύσει ακόμα οι ψηφισμένες νέες περικοπές για το 2014, ύψους 88,2 εκατ. € σε όσους υπηρετούν και κατά 161,8 εκατ € στους συνταξιούχους. Οι τροϊκανοί επανέρχονται όμως δριμύτεροι κι εμείς έχουμε ιερή υποχρέωση να τους δείξουμε την αξία μας: Τιμώντας την στολή του Έλληνα Αστυνομικού – Πυροσβέστη - Λιμενικού, οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό παρών στο προσκλητήριο της Ομοσπονδίας και να βροντοφωνάξουμε από τη Θεσσαλονίκη να απευθυνθούν στους λυμεώνες της χώρας και όχι στους σκληρά εργαζόμενους.
  Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,
  Ειδικά εσύ που εκφράζεις την οργή και την αγανάκτησή σου μακριά από τις αγωνιστικές μας γραμμές, συνειδητοποίησε ότι ΤΩΡΑ σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
  Απάντησε σε αυτούς που σε θεωρούν «νούμερο», «μπάτσο» και ότι άλλο αισχρό χαρακτηρισμό χρησιμοποιούν κάθε φορά για να σε απαξιώσουν, ότι είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αρχές και αξίες, ιδανικά και οράματα.
  Μην επιτρέψεις σε κανέναν να υπολογίζει τη συμμετοχή σου στη διαδήλωση με «διαδηλώμετρα», στρέφοντας τελικά την όποια δικαιολογημένη ή μη απουσία σου εναντίον όλων μας.
Είμαστε δυνατοί, είμαστε χιλιάδες, μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς