Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκαν, ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, δυο κυκλώματα που διακινούσαν κάνναβη στην Θήρα.
Συνελήφθησαν προχθές (14-09-2013) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, συνολικά έξι άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Συγκεκριμένα για τη μια υπόθεση συνελήφθησαν ένας 33χρονος υπήκοος Ρουμανίας και μια 27χρονη υπήκοος Τσεχίας οι οποίοι κατηγορούνται για οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας προχθές το απόγευμα πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι που διέμεναν οι εν λόγω συλληφθέντες και εντόπισαν τα ακόλουθα τα οποία κατασχέθηκαν:
  • Διάφορες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 36,5 γραμμαρίων
  • Σπόρους κάνναβης βάρους 2,8 γραμμαρίων
  • Σπόρους βάρους 10 γραμμαρίων περίπου, των οποίων η προέλευση ερευνάται
  • Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Έναν (1) μεταλλικό τρίφτη κάνναβης
  • Τρία (3) ημερολόγια-ατζέντες σε διάφορες σελίδες των οποίων υπήρχαν πρόχειρες σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.700 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησίες ναρκωτικών
  • Ένα (1) αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα
Για την δεύτερη υπόθεση, συνελήφθησαν ένας 46χρονος υπήκοος Ρουμανίας, δυο υπήκοοι Μολδαβίας (ένας άνδρας και μια γυναίκα) ηλικίας 28 και 22 ετών καθώς και ένας 24χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι για κατοχή, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και αγοραπωλησία ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο 46χρονος σε συνεργασία και από κοινού με τους δυο αλλοδαπούς καλλιεργούσε φυτά κάνναβης και πουλούσε στον ημεδαπό έναντι αμοιβής ακατέργαστη κάνναβη.
Το Σάββατο το βράδυ στο πλαίσιο διακριτικής παρακολούθησης διαπιστώθηκε ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών μεταξύ του Ρουμάνου και του ημεδαπού και άμεσα ακινητοποιήθηκαν.
Από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του 46χρονου δυο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 10,2 γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 24χρονου δυο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8,6 γραμμαρίων.
Ακολούθησαν έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στα σπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
Στο σπίτι που διέμενε ο 46χρονος Ρουμάνος:
  • Τρεις (3) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων
  • Μια (1) ζυγαριά ακριβείας
Στην αυλή του σπιτιού που διέμενε ο 24χρονος ημεδαπός, ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,2 μέτρων
Στο σπίτι που διέμεναν οι δυο υπήκοοι Μολδαβίας, τέσσερα δοχεία-γλάστρες στα οποία ήταν φυτεμένα συνολικά σαράντα ένα (41) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης με ύψος από 2 έως 4 εκατοστά.
Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.