Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Υ.Κ για την επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίαs με τίτλο "Μόρφου: Η σύληση και η καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς"



Το προεδρείο της  Ε.Α.Υ.Κυκλαδων, είχε την χαρά και την τιμή να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μόρφου (Κύπρος) κ. ΠΙΤΤΑ Χαράλαμπο και τον Αντιδήμαρχο κ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ Χαρίλαο, κατά την επίσκεψη του την 01/07/2013, μαζί με μέλη της Ένωσης ,στην Έκθεση Φωτογραφίαs με τίτλο "Μόρφου: Η σύληση και η καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς". που διοργανώνει ο Δήμος Μόρφου(Κύπρος) στα πλαίσια του ΄΄ Σύρος Πολιτισμός 2013΄΄ στην Ερμουπόλη.

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφίες από την κατεχόμενη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίες απεικονίζουν την σύληση και την καταστροφή εκκλησιών, αρχαιολογικών χώρων και σχολείων της περιοχής, η οποία συντελείται λόγω της συνεχιζόμενης Τούρκικης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου.
Το Προεδρείο της Ενώσεως μας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον αδελφό Κυπριακό λαό και ευχήθηκε στον κ. Δήμαρχο καλή συνέχεια στο μεγάλο αυτό έργο και τον αγώνα που καταβάλει, ώστε να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη και να γίνει πραγματικότητα ο πόθος για επαναπατρισμό των κατοίκων σε μία ενιαία και ελεύθερη Κύπρο.