Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 500/9/2
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
         κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

  Κύριε Υπουργέ,
  Η ένταση της οικονομικής κρίσης που επέφερε συντριπτικές περικοπές στους μισθούς μας, αποτυπώνεται ευαργέστερα κατά την έναρξη της μισθοδοσίας των αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων στο σχετικό απόκομμα των οποίων εμφαίνονται οι γλίσχρες αποδοχές, λόγω του υφιστάμενου αναχρονιστικού μισθολογίου με τους πολύ χαμηλούς συντελεστές σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης.

  Την οξύτητα αυτής της κατάστασης εντείνει το γεγονός της έναρξης της μισθοδοσίας των νέων συναδέλφων μετά από δυο ή τρεις μήνες από το μήνα Οκτώβριο έκαστου έτους που πραγματοποιείται η αποφοίτησή τους.
  Κύριε Υπουργέ,
  Γνωστοποιώντας σας το επιτακτικό αυτό ζήτημα που απασχόλησε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας (σχετ. το 136/20-11-2012 έγγραφοΈνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής) και προκαλεί την δικαιολογημένη δυσφορία των θιγομένων, παρακαλούμε για τις από πλευράς σας άμεσες ενέργειες αφενός για την καταβολή των δικαιούμενων αποδοχών των νεοεξερχόμενων με την επικείμενη μισθοδοσία και αφετέρου για τη θεραπεία του φαινομένου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ώστε λόγω της δεινότητας της κρίσης, να μην επαναληφθεί εκ νέου.
 Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις