Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ενίσχυση δυνάμεων με τις έκτακτες μεταθέσεις έτους 2012

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης έμψυχου δυναμικού που αγγίζει το 30 %. Στη διεύθυνσή μας υπάρχουν τουλάχιστον εκατό (100) κενές οργανικές θέσεις ενώ από την άλλη με βάση τον πίνακα μεταθέσεων του έτους 2012 υπάρχουν τουλάχιστον ενενήντα άτομα που υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης για τις Κυκλάδες.


Λόγω της εδαφικής ιδιομορφίας της νησιωτικής περιοχής μας αλλά και της προβληματικής συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η μη έγκαιρη ενίσχυση των νησιών μας  τόσο σε τακτικά όσο και σε έκτακτα περιστατικά.
 Συνέπεια της οικονομικής κρίσης είναι η αύξηση της εγκληματικότητας και η εξάπλωσή της στην επαρχία με όλο και πιο βίαια περιστατικά.
Ρόλος της αστυνομίας είναι  η πρόληψη – καταστολή του εγκλήματος καθώς και η ταχύτερη διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεων. Μέσω της εμφανούς αστυνόμευσης (εποχούμενες-πεζές περιπολίες, ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., κ.λ.π.) επιτυγχάνεται η πρόληψη – καταστολή του εγκλήματος και η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Αποτέλεσμα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού είναι η διάλυση εδώ και δύο χρόνια των ομάδων  Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α. με ότι αυτό συνεπάγεται. «Ας μην αφήσουμε το αίσθημα ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί τόσα χρόνια με κόπο, φιλότιμο και μεθοδικότητα να καταρρεύσει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».
Καλούμε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία να σταθεί αρωγός και όχι τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας ενισχύοντάς μας με γενναίο αριθμό αστυνομικών υπαλλήλων με τις έκτακτες μεταθέσεις έτους 2012.


ΓΙΑ   ΤΟ   Δ.Σ.
Ο

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ






ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1.    Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2.    Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3.    Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
4.    Τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη
5.    Βουλευτές Ν. Κυκλάδων
6.    Γ.Α.Δ.Π.Ν. Αιγαίου
7.    Α.Δ. Κυκλάδων
8.    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
9.    Ο.Τ.Α. Ν. Κυκλάδων
10. Άπαντα μέλη ενώσεώς μας