Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ





Ερμούπολη :06-07-2016
Αριθ. Πρωτ. :117/7/16

ΠΡΟΣ: Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ    
ΚΟΙΝ:  ‘‘ΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ’’               
                        
Η Ένωσή μας, ως συνδικαλιστικός φορέας, που ως έργο της έχει, μεταξύ άλλων, και την προστασία των μελών της από «αυθαιρεσίες» της Διοίκησης,  είναι  υποχρεωμένη να προβεί στη δημόσια καταγγελία αιφνιδιαστικής μετακίνησης - απόσπασης μέλους της από το Α.Τ Μυκόνου.
           Συγκεκριμένα, με την υπ΄ αριθμ. 9301/16/1267670 από 29/06/2016 Διαταγή της ΓΕ.Π.Α.Δ.Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ, αστυνομικός, πατέρας ενός (1) ανήλικου τέκνου έντεκα (11) μηνών, διατάχθηκε να αποσπασθεί/ μετακινηθεί  άμεσα από την οργανική του υπηρεσία,Α.Τ Μυκόνου, στον Α.Σ Υδρούσας Άνδρου με το αιτιολογικό της αντιμετώπισης υπηρεσιακών αναγκών – ενίσχυση υπηρεσίας.
Σαφώς και ο Α.Σ Υδρούσας Άνδρου είναι υποστελεχωμένος και χρήζει ενίσχυσης, όπως άλλωστε και οι περισσότερες  Αστυνομικές Υπηρεσίες των Κυκλάδων, γεγονός που έχουμε αναδείξει με σειρά παρεμβάσεων μας προς την φυσική και πολιτική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., πλην όμως η επιλεκτική επιλογή συγκεκριμένου αστυνομικού, χωρίς προηγουμένως, να έχουν ερωτηθεί εάν επιθυμούν έτεροι συνάδελφοι, εγείρει εύλογα ερωτήματα  για την απόφαση αυτή.

Πολλώ μάλλον όταν η απόσπαση αυτή έχει διαταχτεί με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου (με κόστος περίπου 6.500 € !!!) ενώ την ιδία στιγμή οι αστυνομικές Υπηρεσίες δεν έχουν χρήματα για στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα (γραφική υλη, επισκευή οχημάτων κ.α).
Σε συνδυασμό δε, με την ταυτόχρονη Διαταγή για μετακίνηση - απόσπαση Αξιωματικού (μέχρι πρότινος Διοικητή) του Α.Τ Μυκόνου, με το ίδιο αιτιολογικό, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του Επιτελείου της Δ.Α Κυκλάδων, και με το ίδιο κόστος (άλλες 6.500€ !!!) μας οδηγεί σε σκέψεις και δημιουργεί όπως προείπαμε εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα αυτών των αποφάσεων.
            Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα της Διοίκησης να διατάσσει αποσπάσεις/μετακινήσεις αστυνομικών με σκοπό την κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων προς όφελος της αστυνόμευσης.
Οι εν λόγω επιλεκτικές μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, διαταράσσουν  το ομαλό κλίμα των υπηρετούντων συναδέλφων στο Α.Τ Μυκόνου και αποδυναμώνουν, στην κρισιμότερη περίοδο(θερινή), μια νευραλγική υπηρεσία, στερώντας δυο (2) έμπειρα στελέχη από την μάχιμη αστυνόμευση μιας πολύπαθης τουριστικής περιοχής.

Κύριε Γενικέ,
Για τους λόγους αυτούς ,
Σας καλούμε να προχωρήσετε στην άμεση ανάκληση της Διαταγής αυτής και εάν πραγματικά επιθυμείτε  να ενισχύσετε  τις Υπηρεσίες αυτές να εκδώσετε νέα Διαταγή και να κληθούν όλοι οι συνάδελφοι να δηλώσουν, εάν  επιθυμούν ή όχι, και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης να προχωρήσετε σε νέα επιλογή αστυνομικού/ων με βάση κοινωνικά κριτήρια.