Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ακόμα μια αδικία στους κόλπους των αστυνομικών

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
  Κύριε Υπουργέ,
  Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να ανακατανέμει 106 οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών από διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως της ΓΑΔΑ, και να τις μεταφέρει σε άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια, χωρίς καμία απολύτως αιτιολογία, σε βαθμό να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για την σκοπιμότητα και τα ελατήριά της.
  Κύριε Υπουργέ,
  Ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης (αριθ. πρωτ. : 7002/12/52-α) αφού εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νόμου 4249/2014 για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς μάλιστα να μνημονεύεται καν αυτός ο Νόμος, αλλά να γίνονται παραπομπές σε άλλα νομοθετήματα και ειδικότερα σε νόμο περί λειτουργίας του Εθνικού Τυπογραφείου προκειμένου να αιτιολογηθεί γιατί η προαναφερόμενη απόφαση δεν χρήζει δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα γεννώνται τα ακόλουθα ερωτήματα:

• Τη στιγμή που καταργούνται με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. 6.700 οργανικές θέσεις αστυφυλάκων σε όλη την Ελλάδα γιατί δημιουργούνται θέσεις Ειδικών Φρουρών; Με τέτοιου είδους ενέργειες οι Ε.Φ. θα καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων στις επαρχιακές πόλεις, γεγονός που θα καθιστά δυσχερέστερη τη θέση των συναδέλφων μας που προσπαθούν χρόνια ολόκληρα να τοποθετηθούν με αντικειμενικά κριτήρια στον τόπο συμφερόντων τους.
• Μειώθηκε, μήπως η φρούρηση στόχων και η εγκληματικότητα π.χ. της περιοχής επίβλεψης του Α.Τ. Ομονοίας και Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα απ' όπου καταργούνται οργανικές θέσεις Ειδικών Φρουρών και συνίστανται θέσεις στα Α.Τ. της Περιφέρειας;
• Μήπως κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω από όλα αυτά, τους οποίους εμείς δεν γνωρίζουμε;
• Γιατί δεν τροποποιείται το Π.Δ. 3686/2008 ώστε και οι Ε.Φ. όταν προάγονται σε αστυφύλακες να συνεχίζουν να καταλαμβάνουν οργανική θέση Ειδικού Φρουρού, «αδειάζοντας» κατ' αυτό τον τρόπο την επετηρίδα των Αστυφυλάκων;
  Κύριε Υπουργέ,
  Παρακαλούμε όπως από πλευράς σας εξετάσετε τη σκοπιμότητα της εν λόγω απόφασης και συμβάλλετε στην αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, βάζοντας τέρμα στην υπονόμευση του αντικειμενικού συστήματος μεταθέσεων του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα και με τις προτάσεις μας, χωρίς νέα «τετελεσμένα» και αποφάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          5) Αστυνομικές Υπηρεσίες