Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η αμφισβήτηση των θεσμών είναι αμφισβήτηση των αρχών της ίδιας της Δημοκρατίας

Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Νίκος ΒΟΥΤΣΗΣ, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το ανακύψαν, επ' εσχάτης, ζήτημα της οπλοφορίας ή μη των βουλευτών(!), θεώρησε σκόπιμο να εκφραστεί απαξιωτικά για τον Έλληνα Αστυνομικό, ισοπεδώνοντας με τα λεγόμενά του το ρόλο, την προσφορά και τους αγώνες μας για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.

  Θα αναμέναμε από ένα στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αντιμετώπιζε τα μείζονα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και βεβαίως τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, με ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως σήμερα, που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να δαμάσουμε τις συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, απεξαρτημένοι από τα καταστροφικά στερεότυπα και τις παρωχημένες νοοτροπίες του παρελθόντος.
  Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την τεράστια απόσταση που έχει διανύσει η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα και με τη συμβολή του συνδικαλιστικού μας κινήματος, έτσι ώστε να καταστεί ο Έλληνας Αστυνομικός από παρίας του συστήματος και πειθήνιο όργανο της εκάστοτε εξουσίας, ένστολος πολίτης με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις. Επιμένουν να μην αναγνωρίζουν την ενσυνείδητη προσπάθεια που καταβάλλουμε, αγωνιζόμενοι και μη καμπτώμενοι, ώστε να μην επιστρέψει η Ελληνική Αστυνομία στις μαύρες περιόδους της ιστορίας μας.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, παρά ταύτα, θα συνεχίσει ανεμπόδιστα τον αγώνα του, γνωρίζοντας ότι στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας ο Έλληνας Αστυνομικός καταγράφεται πλέον ως φίλος και ως καθημερινός συμπαραστάτης στα προβλήματά του, παρά τα μεμονωμένα και καταδικαστέα από όλους μας κρούσματα επίορκων συμπεριφορών, για τις οποίες επίσης δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά πρωτίστως εκείνοι που διαχειρίστηκαν τις τύχες μας, βάζοντας αρνητικά ή θετικά τη σφραγίδα τους, σε ό,τι μας λυπεί ή μας κάνει περήφανους σήμερα.
Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ,
ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ,
ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ