Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αίσχος ! Νέες εξοντωτικές περικοπές !

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
  Με το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού και των Προϋπολογισμών Ορισμένων Ειδικών Ταμείων και Υπηρεσιών Οικονομικού Έτους 2013» που κατατέθηκε χθες (31/10/2012) στη Βουλή, επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο οι αγωνίες μας για ένα ακόμα πιο ζοφερό και ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον και επίπεδο ζωής για όλους.
  Οι δαπάνες συνολικά του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι μειωμένες κατά 8,4% σε σχέση με το 2012, ήτοι από 1.942 εκατομμύρια ευρώ σε 1.778 εκατ. ευρώ.

  Η «μερίδα του λέοντος» αφορά τις δαπάνες για μισθούς που είναι 1.390.270.000 ευρώ, ενώ για όλα τα υπόλοιπα (λειτουργικές δαπάνες, εξοπλισμοί, συνθήκες υγιεινής ασφάλειας κλπ) προβλέπεται η διάθεση μόλις 387.850.000 ευρώ. Στον προϋπολογισμό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι πιστώσεις καλύπτουν κυρίως την μισθολογική δαπάνη , τη χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινής απασχόλησης. Ειδικότερα τα κονδύλια για τους μισθούς των Σωμάτων Ασφαλείας το 2013 σε σχέση με το 2011 είναι μειωμένα συνολικά κατά 69,5 εκατομ. ευρώ, εκ των οποίων τα 67 εκατομμύρια αφορούν τις μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών.
  Από άλλα στοιχεία του προϋπολογισμού προκύπτει ότι ο εξορθολογισμός της δαπάνης των ειδικών μισθολογίων των ένστολων θα επιφέρει νέα περικοπή το έτος 2013 συνολικά κατά 212,7 εκατ. ευρώ, που θα έχουν ως αρνητικό αντίκτυπο τη νέα κλιμακωτή μείωση των συντάξεων στους συνταξιούχους συναδέλφους μας κατά 126,1 εκατ. ευρώ. Επίσης, προβλέπεται «η μείωση του αριθμού εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας», η αναπροσαρμογή της χορήγησης του οικογενειακού εισοδήματος βάση εισοδηματικών κριτηρίων που θα επιφέρει νέα μείωση, η κατάργηση των δώρων στον Δημόσιο Τομέα κ.λ.π.
  Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπόψη της τη ζοφερή πραγματικότητα, ότι έχουμε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας:
  α) των οριζόντιων περικοπών στις ετήσιες αποδοχές μας που επιβλήθηκαν από το έτος 2009 και οι οποίες έχουν επιφέρει μειώσεις κατά 28,74% στις αποδοχές μας
  β) των φόρων – εισφορών, χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το  βιοτικό επίπεδο όλου του λαού.
  γ) την αύξηση της φορολογίας μέσω των αλλεπάλληλων μειώσεων του αφορολόγητου ορίου
  δ) την αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών
  ε) το «πάγωμα διαρκείας» από την 1.7.2011 των μισθολογικών προαγωγών και του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας
  Με τις μέχρι τώρα περικοπές, σήμερα το μισό και πλέον του ένστολου προσωπικού λαμβάνει σε σύγκριση με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων ίσα ή και λιγότερα χρήματα με τους αντίστοιχους υπαλλήλους με ίδια – ίσα και ανάλογα προσόντα, ενώ η κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων ισοδυναμεί με εξόντωση.
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
  Αυτονόητο είναι ότι εφόσον επιδειχθεί η ίδια αδιάλλακτη στάση εκ μέρους των κυβερνώντων και κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα έχουν ακέραιη την ευθύνη των δυσμενών για όλους μας αποφάσεών τους.
  Σας καλούμε σε διαρκή αγωνιστική διάθεση και ετοιμότητα, συνειδητοποιώντας ότι με τις νέες περικοπές θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ οι κίνδυνοι που μας απειλούν στην υπηρεσιακή μας ζωή, ενώ την ίδια ώρα θα υπονομεύεται το βιοτικό μας επίπεδο και θα καταρρακώνεται το ηθικό μας.
  Το καθήκον μάς καλεί σε διαρκή αγωνιστική πορεία. Μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες και την ιστορία μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την αμαυρώσει.
Ο αγώνας συνεχίζεται!