Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Ασφάλεια Αστυνομικών καταστημάτων λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού

Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 400/1/17α
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ


  Κύριε Υπουργέ,
  Εδώ και αρκετά χρόνια τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από της Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, υπήρξαν σωρεία εγγράφων και διαμαρτυριών σχετικές με την διάταξη υπηρεσίας πολλών αστυνομικών υπηρεσιών της Χώρας, καθώς έθεταν και συνεχίζουν να θέτουν εποχούμενες περιπολίες με ένα μόνο αστυνομικό ομοίως δε και σε εσωτερικές υπηρεσίες (ένας αστυνομικός ως αξιωματικός υπηρεσίας να εκτελεί παράλληλα καθήκοντα σκοπού, σκοπού κρατητηρίων κλπ).

  Τούτο γεννά πολλούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα συναδέλφων μας και για τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων που είναι αδύνατο να γίνει με ασφαλή τρόπο από έναν και μόνο αστυνομικό.
  Αυτό αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 402/3/5 από 01/10/2012 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας όπου ο μοναδικός συνάδελφος που εκτελούσε υπηρεσία σε περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα εκτέθηκε σε κίνδυνο από εισβολή ομάδας ατόμων σε αυτό.
  Κύριε Υπουργέ,
  Η τακτική της απογύμνωσης των Περιφερειακών Αστυνομικών Υπηρεσιών που ακολουθείται μέχρι και σήμερα θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα από την πλευρά σας σύμφωνα με τη πραγματική κατάσταση και τις ανάγκες και να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες ούτως ώστε ο θεσμός που υπηρετούμε να μπορέσει να σταθεί όρθιος στις δυσκολίες του σήμερα και του αύριο.

 Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
             κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου
              Ταξίαρχο κ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κων/νο
         4) Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας
             Α/Δ κ. ΡΙΖΟ Ιωάννη
         5) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας
         6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις