Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η βία κατά των γυναικών στις Κυκλάδες και ο ρόλος της Αστυνομίας


 Η Υπεύθυνη Γραμματείας Γυναικών της Ε.Α.Υ.Κ.  κα Μπούλιαρη Αθανασία, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών Κυκλάδων μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων", με θέμα «Οι Κυκλαδίτισσες της δημιουργίας και της προσφοράς λένε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών», που πραγματοποιήθηκε στη νήσο Σέριφο το χρονικό διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2018.  

    Το θέμα το οποίο  παρουσίασε η εκπρόσωπος της Ένωσης ήταν: «Η βία κατά των γυναικών στις Κυκλάδες και ο ρόλος της Αστυνομίας».  Η ομιλήτρια αναφέρθηκε, ειδικά, στη βία κατά των γυναικών στις Κυκλάδες,
επειδή, στόχος της ήταν να ευαισθητοποιήσει το ακροατήριο και να δείξει ότι η βία δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο λαμβάνει χώρα κάπου στον κόσμο, κάπου στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα, αλλά είναι, αναμφίβολα, και τοπικό φαινόμενο, το οποίο αφορά όλους τους πολίτες.                                                                          

    Μάλιστα, όπως, ανέφερε και η ίδια στην ομιλία της: « Η βία κατά των γυναικών είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχολογική είτε σεξουαλική και οικονομική, συνιστά σε κάθε περίπτωση παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η προστασία της γυναίκας από τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Αστυνομίας και όλων των θεσμών της Πολιτείας. Θα πρέπει επιτέλους να σπάσει το ταμπού ότι βία είναι η σωματική κάκωση.  Η γυναίκα, που έχει υποστεί βία, αναγνωρίζεται από τα μάτια και όχι από τους μώλωπες· ο τρόμος είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπό της».