Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Θέσεις συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2015 - Άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων και "ξεπάγωμα" προσλήψεων αστυνομικού προσωπικού

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 301/5/65
Προς:
1) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.:
Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Με αφορμή το σημερινό (28/09/2015) συμβούλιο μεταθέσεων Κατωτέρων Α.Ε.Α., από το οποίο θα προκύψουν οι συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2015 για τους κατέχοντες οργανικής θέσης Αστυφύλακα, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας για την κατάργηση, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014, των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων από τις περίπου 10.000 κενές θέσεις που υπήρχαν. Η εν λόγω κατάργηση αποτέλεσε την ταφόπλακα για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας «εγκλωβίζοντας» τους συναδέλφους στην Αττική, δίχως να διαφαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας για μετάθεση στον Τόπο Συμφερόντων τους.

Την κατάσταση δε ήρθε να χειροτερέψει και το πάγωμα των προσλήψεων Αστυνομικού Προσωπικού και σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη «έξοδο» αστυνομικών από το Σώμα λόγω συνταξιοδότησης, πυροδοτείται μια κατάσταση η οποία θα επιφέρει μη επιθυμητά αποτελέσματα, όπως π.χ. την έλλειψη Αστυνόμευσης, λειψανδρία Αστυνομικών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα τη μη παροχή των αναλογουσών υπηρεσιών προς τους πολίτες και παράλληλα την αύξηση της εγκληματικότητας, την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ.
Ως Ομοσπονδία επιμένουμε ότι η επαναδιάταξη - ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων ήταν πρόχειρη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανάκτηση των οργανικών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Ζητάμε την ταχεία κατάργηση του άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014 με άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων και ταυτόχρονα το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων ώστε να ενισχυθεί με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες η Αττική, δίνοντας ελπίδα στους συναδέλφους που καρτερικά αναμένουν τη σειρά τους για μετάθεση.
Η Ομοσπονδία παρά την αρνητική κατάσταση με τις μεταθέσεις, αγωνίστηκε για την ενίσχυση της ήδη αποδυναμωμένης Περιφέρειας με αστυνομικό προσωπικό, υπενθυμίζοντας τις ελάχιστες προκηρυχθείσες θέσεις των τελευταίων ετών.