Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ενημερωτικό – Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  Πρωινές ώρες της σήμερον, κατετέθη το επαχθές σχέδιο νόμου που αφορά το κλείσιμο της συμφωνίας για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Χώρας.
  Το εν λόγω σ.ν. με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης»,
1) Εμπεριέχει:

Α) Τον εξορθολογισμό των δαπανών των αποσπάσεων-μεταθέσεων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Β) Την υποχρεωτική ένταξη του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ από 1/9/2015, με δυνατότητα μετατροπής των Τομέων του κλάδου αυτού, σε Επαγγελματικά Ταμεία και συνεπώς την μη ένταξή τους στο ΕΤΕΑ.
2) Δεν εμπεριέχει την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού –συνταξιοδοτικού συστήματος των εν γένει υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα και άρα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθόσον απ' ό,τι διαφαίνεται, παραμένουν προς το παρόν σε ισχύ οι μνημονιακές διατάξεις του ν. 3865/2010.
  Σε κάθε περίπτωση όμως απαιτούν από όλους εγρήγορση και επαγρύπνηση διότι η αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, μεταφέρονται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, τον προσεχή Οκτώβριο.
  ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πανέτοιμοι στις επάλξεις του αγώνα, μάχιμοι και αποφασιστικοί, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, σύγχρονες αστυνομικές δομές και εν τέλει για ένα ανθρώπινο επαγγελματικό περιβάλλον, αντάξιο των προσδοκιών μας.
  Όπως έχουμε ήδη αποφασίσει, η πραγματοποίηση της πανελλαδικής ένστολης κινητοποίησής μας στην Θεσσαλονίκη στις 4/9/2015, θα αποτελέσει ΟΡΟΣΗΜΟ για τις περαιτέρω αγωνιστικές μας δράσεις.