Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Π.Ο.ΑΣ.Υ : Παναστυνομικό προσκλητήριο αγώνα

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
  Προ των αναμενόμενων δυσμενών νομοθετικών ρυθμίσεων όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς και το ασφαλιστικό μας μέλλον, συνεδρίασε σήμερα εκ νέου η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας και αφού εκτίμησε τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά τις συναντήσεις που είχε με τους συναρμόδιους υπουργούς, τα πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να σημάνει συναγερμό και να κηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο και όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».
  Οι περιστάσεις απαιτούν από όλους τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και ενεργητική παρουσία στις επικείμενες δυναμικές μας κινητοποιήσεις με αιχμή κυρίαρχα το χρόνιο αίτημά μας για την ένταξη του επαγγέλματός μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και όλα τα διαλαμβανόμενα στο Ψήφισμα του 25ου συνεδρίου αιτήματά μας.
  Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε ειδικότερα:

   Α) η εκδήλωση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» στη Βουλή των Ελλήνων, εφόσον στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περιληφθεί διάταξη που θα ανατρέπει το ισχύον μνημονιακό ασφαλιστικό μας σύστημα, ενώ καθολική μας απαίτηση είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας ΤΩΡΑ και όχι το «τσουβάλιασμά» μας στις ρυθμίσεις περί πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  Β) η «καθιερωμένη» πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, να προσλάβει παναστυνομικό χαρακτήρα, αποτελώντας ορόσημο όχι μόνο για την περαιτέρω ύπαρξή μας ως συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και ως αφετηρία αντεπίθεσης για την θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
  Ο συνδικαλιστικός «τουρισμός» τελείωσε!
  Τέρμα τα «πικ νικ» στη Θεσσαλονίκη!
  Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί, πριν είναι ΑΡΓΑ, ότι με τον ένστολο δεν παίζει κανείς.
  Την καλούμε, ΑΜΕΣΑ, λοιπόν, με αφορμή και την ΕΡΩΤΗΣΗ που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τους 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ενέργειές μας (βλ. σχετική ανακοίνωση για συνάντηση με Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας) να απαντήσει θετικά και ειλικρινά, νομοθετώντας έτσι ώστε να υπαχθούν οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ευθυγραμμιζόμενη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και συμμεριζόμενη τις αγωνίες σύσσωμης της αστυνομικής οικογένειας, που αρνείται για άλλη μια φορά να γίνει το εξιλαστήριο θύμα μια απαράδεκτης και αναποτελεσματικής πολιτικής, ξένης προς τα συμφέροντα του λαού και της ελληνικής οικονομίας.
  Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
  Με το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τους εφαρμοστικούς τους νόμους προ των πυλών, αν δεν εξεγερθούμε ΤΩΡΑ, πότε, πού και από ποιόν περιμένουμε να σωθούμε;
«ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ»