Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/2/114

  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
  Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά μετά το 25ο Πανελλαδικό Συνέδριο η νέα Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εξετάσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και να δρομολογήσει διαδικασίες προς επίλυση των πολλών εκκρεμών ζητημάτων που μας απασχόλησαν άλλωστε και κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.
  Χωρίς χάσιμο χρόνου με ενότητα και αποφασιστικότητα ξεκινάμε τη νέα προσπάθεια του συνδικαλιστικού μας κινήματος τόσο για την απόκρουση των επιπτώσεων των παλιών Μνημονίων, που τόσο πολύ έχουν κοστίσει στην αστυνομική οικογένεια και τον αστυνομικό οργανισμό, όσο και για την αποτροπή νέων δυσμενών εξελίξεων.
  Η Εκτελεστική Γραμματεία, λαμβάνοντας υπόψη τις αγωνίες των αστυνομικών της χώρας θα παρακολουθεί κάθε στιγμή και κάθε ώρα τα αστυνομικά δρώμενα και με συνεχή λειτουργία των Γραφείων (απογευματινή βάρδια, αργίες κλπ) θα αφουγκράζεται τον παλμό των συναδέλφων, τα προβλήματα, τα παράπονα και τις προτάσεις τους ώστε να παγιωθεί μια νέα σχέση επικοινωνίας και αμφίδρομης συνεργασίας σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας της λειτουργίας όλων των συνδικαλιστικών οργάνων.

  Η οργανωτική ανασυγκρότηση της λειτουργίας μας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο είναι καθολική απαίτηση των μελών μας και τούτο απομένει να εκδηλωθεί εμπράκτως. Προς τούτο αποφασίστηκε ήδη η σύγκληση των Διοικητικών και Γενικών Συμβουλίων στην περιφέρεια, κατά μεγάλο ποσοστό, όπου τούτο απαιτείται, κατόπιν συνεννόησης με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και τις προτεραιότητές τους.
  Άμεσα επίσης, αποφασίστηκε να υπάρχει συνεχής παρουσία στην Ομοσπονδία νομικού συμβούλου, ώστε να παρέχει νομικές συμβουλές για τρέχοντα ζητήματα τόσο προς το Δ.Σ. όσο και προς τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας.
  Επίσης, τονίστηκε η σημασία της ουσιαστικής συμβολής των Ομάδων Εργασίας οι οποίες θα στελεχωθούν τις προσεχείς ημέρες με νέα πρόσωπα ώστε να παίξουν κι αυτές το ρόλο τους για όλα τα θεσμικά, εργασιακά, οικονομικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα που περιλαμβάνονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο (Ψήφισμα 25ου συνεδρίου).
  Όπως γνωρίζετε, η Πολιτική Ηγεσία έχει ζητήσει την υποβολή προτάσεών μας για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο, τον Κώδικα Μεταθέσεων, τις Κρίσεις-προαγωγές, την Εκπαίδευση, τα Ασφαλιστικά- Οικονομικά κλπ, ζητήματα που θα συζητηθούν συλλογικά το προσεχές χρονικό διάστημα. Ήδη δρομολογούμε άμεσα συναντήσεις με τη διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ στα πλαίσια της νέας παράτασης που έχει δοθεί (31/12/2015) προκειμένου να εξετάσουμε σε βάθος τα πραγματικά δεδομένα, την προοπτική του Ταμείου και την επίλυση των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τις συνεχείς παρατάσεις.
  Συνεχίζουμε δυναμικά στο δρόμο του αγώνα και ζητάμε από όλους την υποστήριξή σας σε κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια που θα προάγει τον συνδικαλιστικό μας ρόλο με στόχο την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.
  Καλό Αγώνα και Καλή Δύναμη σε όλους και όλες.