Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ Κυκλάδων και Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη.




Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων κ. ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος συναντήθηκε χθες 19.12.2014 με τον Βουλευτή Ν.Δ Κυκλάδων και Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη.


·        Συζητήθηκαν προβλήματα αστυνομικής φύσεως που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους υπηρετούντες στην περιοχή των Κυκλάδων, ιδιαίτερη έμφαση και ανάλυση έγινε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας.
·        Έγινε λεπτομερής συζήτηση για το μέλλον του ασφαλιστικού φορέα των Σωμάτων Ασφαλείας(ΤΕΑΠΑΣΑ) και ειδικά για την αναγκαιότητα χορήγησης εξάμηνης παράτασης όσον αφορά τις προβλεπόμενες προθεσμίες, που προβλέπονται στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14, προκειμένου νηφάλια και εμπεριστατωμένα να κρίνουμε τη συμφερότερη για τον ασφαλιστικό μας φορέα επιλογή, την υπαγωγή του δηλαδή στο ΕΤΕΑ ή τη μετατροπή του με δική μας απόφαση σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).
  Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι διοικητικά το ΤΕΑΠΑΣΑ δεν υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας αλλά στο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.    
  Κατά συνέπεια, δήλωσε ότι αρμόδιος για την χορήγησης εξάμηνης παράτασης που ζητείται εδώ και καιρό από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ, είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλειος και οι συναρμόδιοι υπουργοί(Ναυτιλίας & Εθνικής Άμυνας).
 Επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα της συνάντησής μας ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι όταν περιέλθει στα χέρια του, επίσημα, έγγραφο-τροπολογία υπογεγραμμένο από τους συναρμόδιους Υπουργούς, τότε θα υπογράψει και ο ίδιος για τη χορήγηση παράτασης.
Τέλος ο κ.Υπουργός τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί των Κυκλάδων.