Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Παράταση πρακτικής εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυφυλάκων». 
Κύριε Αρχηγέ,
Με  διαταγή του  Α.Ε.Α. κατανεμήθηκαν από 1-6-2014,  Δόκιμοι Αστυφύλακες σε υπηρεσίες δικαιοδοσίας της Δ/νσης Αστυνομίας Κυκλάδων, προκειμένου πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εκπαίδευση σε Αστυνομικά Τμήματα των νησιών μας, συνδράμοντας το μόνιμο αστυνομικό προσωπικό ειδικά τους θερινούς μήνες.
            Οι συνάδελφοι μας, Δόκιμοι Αστυφύλακες, με τη φυσική τους παρουσία, την όρεξή για εργασία, το ζήλο για μάθηση και προσφορά, ανταπεξήλθαν πλήρως στα καθήκοντά τους, προσφέροντας στήριξη/υποβοήθηση στη δύσκολη και πολύπλευρη αποστολή του μόνιμου προσωπικού των Υπηρεσιών μας (αστυνόμευση - αεροδρόμια  κ.α), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαφημίζοντας έτσι τη χώρα μας ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς.
Με την ίδια Δ/γη, ορίζεται, ως ημερομηνία αποχώρησης των Δοκίμων Αστυφυλακών, το αργότερο, η 13η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία λογίζεται ως λήξη της τουριστικής περιόδου  για τις υπόλοιπες (ηπειρωτικές) περιοχές της Χώρας, ενώ για τις Κυκλάδες και ειδικότερα για τις νήσους Μύκονο και Θήρα ο επίλογος της τουριστικής περιόδου γράφεται στα μέσα Νοεμβρίου.  

Η Μύκονος και η Θήρα αποτελούν τις ναυαρχίδες του τουρισμού της Ελλάδας και  κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, προσελκύοντας επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης. Οι αφίξεις των τουριστών, πραγματοποιούνται με συνήθη συγκοινωνία (προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων – αεροπλάνων), ομαδικά (κρουαζιερόπλοια και πτήσεις τσάρτερ) ή με ιδιωτικά μέσα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι οι προγραμματισμένες αφίξεις πτήσεων εσωτερικού/εξωτερικού για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο τρέχοντος έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά 20-30% συγκριτικά με το έτος 2013.
 Όπως γνωρίζετε, οι υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Κυκλάδων, όντας υποστελεχωμένες σε ποσοστό περίπου 33% αδυνατούν να καλύψουν, με το υπάρχον μόνιμο αστυνομικό προσωπικό και την ενισχυτική δύναμη, των θερινών μηνών, τις στοιχειώδεις ανάγκες αστυνόμευσης των νήσων και ειδικότερα την αστυνόμευση των Διεθνών Κρατικών αερολιμένων Μυκόνου και Σαντορίνης.

Για το λόγους αυτούς,

Κύριε Αρχηγέ, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο παράτασης της παραμονής των Δοκίμων Αστυφυλάκων στις υπηρεσίες Δ/νσης Αστυνομίας Κυκλάδων μέχρι και το τέλος Οκτώβριου και, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο της ενίσχυσης μας με αποσπάσεις μονίμου προσωπικού από την ηπειρωτική χώρα για το ίδιο χρονικό  διάστημα.

ΠΡΟΣ :
1.       Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο  κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2.       Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


ΚΟΙΝ:
  1. Δήμαρχο Μυκόνου κ. ΚΟΥΚΑ Κων/νο

  1. Δήμαρχο Θήρας κ. ΖΩΡΖΟ Αναστάσιο-Νικόλαο

  1. ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου

      4.   Δ/νση Αστυνομίας Κυκλάδων

  1. Μέλη Ε.Α.Υ.Κυκλαδων

  1. Π.Ο.ΑΣ.Υ