Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ & ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ



Την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Υ.Δ.Τ & ΠΡ.τ.Π συνάντηση, των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίου Αιγαίου & Σάμου, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομία Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ και τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, παρουσία και του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις αστυνομικές Υπηρεσίες  των  Νομών Δωδ/νησου, Κυκλάδων και Σάμου, με κυριότερα:

Α) Τη μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και τους κινδύνους, που αυτή εγκυμονεί, για την λειτουργία των Υπηρεσιών και τον παρεχόμενων υπηρεσιών προς του πολίτες. Τονίστηκε από μέρους μας η επιτακτική  ανάγκη για άμεση στελέχωση με αστυνομικό προσωπικό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και ειδικότερα την θερινή-τουριστική περίοδο (αποσπάσεις - προσωρινές μετακινήσεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση με Δοκίμους).
Β) Η αθρόα είσοδος μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα της Χώρας και ζητήθηκε η επανεξέταση του σχεδίου αντιμετώπισής της σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς (FRONTEX – Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις κ.α). 
Γ) Οι ακτοπλοϊκές μεταγωγές κρατούμενων από και προς τα νησιά οι οποίες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα λόγο της πολύωρης διάρκειας των ταξιδιών και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια αστυνομικών και κρατουμένων.
Δ) Το ζήτημα άδικου τρόπου μεταθέσεων των Αστυνομικών (Ειδικές Κατηγορίες κ.α) που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους υπηρετούντες στην περιοχή μας αστυνομικούς.
Ε) Το σχέδιο της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο δεν έλαβε υπ’ όψιν του την  εδαφική ιδιομορφία της περιοχής μας, που έγκειται στην πολυνησιακή μορφή και παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα.
Από τις Ενώσεις παρεδόθησαν στην Ηγεσία υπομνήματα με προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων προς όφελος τις Υπηρεσίας, των Αστυνομικών αλλά και της Κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος
Β. Δωδ/νησου
Ο Πρόεδρος
Ν. Δωδ/νησου
Ο Πρόεδρος
 Κυκλάδων
Ο Πρόεδρος
Ν. Σάμου
ΚΥΔΩΝΑΛΗΣ Αντώνιος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
ΚΕΦΑΛΑΣ Ευάγγελος  
ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ Νικόλαος