Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενίσχυση δυνάμεων με τις έκτακτες μεταθέσεις έτους 2013



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης έμψυχου δυναμικού που αγγίζει για μια ακόμη χρονιά το ποσοστό του 40 % σε κατέχοντες οργανική θέση αστυφυλάκων και ποσοστό 3% σε βαθμοφόρους, ενώ αντίθετα υπάρχει πλεόνασμα σε αξιωματικούς σε ποσοστό 22 %. Στη διεύθυνσή μας υπάρχουν τουλάχιστον εκατόν δέκα ( 110 ) κενές οργανικές θέσεις ενώ από την άλλη με βάση τον πίνακα των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2013 υπάρχουν τουλάχιστον εβδομήντα εννέα ( 79 ) άτομα(κατέχοντες οργανική θέση αστυφύλακα) που υπέβαλλαν αίτηση μετάθεσης για τις Κυκλάδες.

 Υπενθυμίζουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων έχει στη εδαφική της αρμοδιότητα και αστυνομεύει εικοσιτέσσερα (24) κατοικημένα νησιά στα οποία λειτουργούν έντεκα (11) Αστυνομικά Τμήματα, ένα (1) Τμήμα Ασφαλείας  και δεκατέσσερις (14) Αστυνομικοί Σταθμοί.
Επισημαίνεται ότι η οργανική δύναμη των Υπηρεσιών, υπολογίστηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες με γνώμονα κυρίως τον πληθυσμό και τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας της περιοχής της δεκαετίας του 1980, η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή κατάσταση που παρατηρείται στην περιοχή μας.
Λόγω της εδαφικής ιδιομορφίας της νησιωτικής περιοχής μας αλλά και της προβληματικής συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η μη έγκαιρη ενίσχυση των νησιών μας  τόσο σε τακτικά όσο και σε έκτακτα περιστατικά.
Συνέπεια της οικονομικής κρίσης είναι η αύξηση της εγκληματικότητας και η εξάπλωσή της στην επαρχία με όλο και πιο βίαια περιστατικά.
Ρόλος της αστυνομίας είναι  η πρόληψη – καταστολή του εγκλήματος καθώς και η ταχύτερη διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεων. «Ας μην αφήσουμε το αίσθημα ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί τόσα χρόνια με κόπο, φιλότιμο και μεθοδικότητα να καταρρεύσει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».
Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να επανδρώσουν τις Υπηρεσίες μας, με τριάντα ( 30 ) τουλάχιστον αστυνομικούς στις έκτακτες μεταθέσεις του 2013.


ΠΡΟΣ :
1.    Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2.    Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3.    Γ.Α.Δ.Π.Ν. Αιγαίου

4.    Α.Δ. Κυκλάδων

5.    Άπαντα μέλη ενώσεώς μας


ΚΟΙΝ :
    1.  Π.Ο.ΑΣ.Υ




ΓΙΑ   ΤΟ   Δ.Σ.
Ο

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ