Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ευχαριστήρια Επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων για την εκλογή του

Αγαπητοί Συνάδελφοι-ισες,
Με την παρούσα επιστολή μου, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου, σε όλους εσάς, που με την ψήφο σας, στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, με εκλέξατε πρώτο πλειοψηφίσαντα.
Οι ευχαριστίες μου απευθύνονται επιπλέον και σε όλα εκείνα τα μέλη του Σωματείου που συμμετείχαν ενεργά, καθ’ όλη την διάρκεια, στην εκλογική διαδικασία, δείχνοντας εμπράκτως όχι μόνο το ενδιαφέρον και την ανησυχία τους αλλά και την καλοπροαίρετη κριτική τους, για τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον κλάδο μας.
Το νεοεκλεγέντα Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται τόσο από  παλαιότερα και έμπειρα μέλη, όσο και από νεότερα στελέχη που διακατέχονται από την ορμή της νιότης , γεγονός που κατά την προσωπική μου άποψη, αποτελεί το εχέγγυο για την επιτυχία της προσπάθεια μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι, στις δύσκολες εποχές που διαβιούμε τόσο ως άνθρωποι όσο και ως αστυνομικοί, υπήρξε προθυμία και θάρρος από νέους συναδέλφους να ασχοληθούν με τον συνδικαλισμό και να αφιερώσουν χρόνο από την καθημερινότητά τους, ώστε με όρεξη  και καινούριες ιδέες, να προσπαθήσουν για  προάγουν τον υγιή συνδικαλισμό.

Το Δ.Σ., του οποίου πλέον έχω την τιμή να προεδρεύω, χάριν της εμπιστοσύνης που δείξατε στο πρόσωπό μου, γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι και όλες οι Συνάδελφοι καθ’ όλο το μήκος και πλάτος της νησιώτικης περιοχής μας και δεσμεύεται, ότι θα κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο,  ώστε να τα αναδείξει και να πιέσει τοιουτοτρόπως για την επίλυση τους.

Είναι γνωστό, μεταξύ όλων μας, ότι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία, πηγάζουν κυρίως, από την επί σειρά ετών, έλλειψη δυνάμεως αλλά και από την εδαφική ιδιομορφία που χαρακτηρίζει την νησιώτικη  περιοχή στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε.

Άμεσος στόχος της νέας διοίκησης είναι η ανάδειξη και των δυο αυτών προβλημάτων που μας ταλανίζουν και κύριος σκοπός μας είναι να αντιληφθεί η ηγεσία, πολιτική και φυσική, ότι είναι ανέφικτο και αδύνατον, όλα όσα κατά καιρούς διατάσσουν, να έχουν ακριβή εφαρμογή στην νησιωτική περιοχή μας.

Θα ήθελα ακόμη να σας καλέσω να είστε κοντά στο Σωματείο, με την συχνή επαφή σας με όλα τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να μπορούμε να έχουμε έγκαιρη και έγκυρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και ανακύπτουν κατά την διάρκεια της υπηρεσίας, ώστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρισκόμαστε στο πλευρό σας και να σας στηρίξουμε, καθώς λόγω της προαναφερθείσας εδαφικής ιδιομορφίας είναι ανέφικτο και συνάμα δύσκολο να έχουμε αυτοπρόσωπη αντίληψη των καταστάσεων.

Κοινή προτροπή όλων των μελών είναι να μην αφήσουμε την απόσταση να σταθεί τροχοπέδη στην προσπάθεια και στον αγώνα που είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή μου, θα ήθελα προσωπικά να σας καλέσω και αυτό το καλοκαίρι, να επιδείξουμε για μια ακόμη φορά τον επαγγελματισμό μας και το αίσθημα κοινωνικής και εθνικής προσφοράς, που μας διακατέχει ως κλάδος και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, ώστε οι επισκέπτες των νησιών μας να νοιώσουν το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται. Ας κάνουμε, με την προσπάθεια όλων εμάς, τα νησιά μας ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες, ώστε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα, να γίνουν πόλος έλξης για τον εντός και εκτός συνόρων τουρισμό.
Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2012, Ερμ/λη
Ευάγγελος.Δ. ΚΕΦΑΛΑΣ
Πρόεδρος Δ.Σ  Ε.Α.Υ.ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ